Nekoliko jeftinijih vina koja će vam ulepšati mart

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00

dobra-jeftina-vinaMart je jedan od najlepših meseci u godini. Varljiv je ali dani konačno postaju lepši, topliji, sunčaniji i duži. Zato smo mi odlučili da sastavimo malu listu koja će vam ulepšati ovaj mesec. Trudili smo se da sva vina na ovoj listi budu pristupačnih cena, a da vina budu interesantna i egzotična.


• Leopard's Leap, Family Collectoin Cabernet Sauvignon, 2015

Većina grožđa od kojeg se ovo vino pravi dolazi iz Stellenbosch-a (Afrika), ovo vino stari oko 18 meseci u buradima od drveta. Pre izlaska na tržište stari još godinu dana u flaši. Rezultat je vino sa aromama vanile i šljive.

 

• Vergelegen, DNA, Stellenbosch, South Africa, 2012

U ovom brendu dominira Cabernet Franc, što daje ovom vinu biberast i zelen ukus i svežinu. Dok mu sa druge strane Merlot i Cabernet Sauvignon daju intenzitet i kompleksnost. Izuzetno, krvavo, začinjeno, slano i uporno su reči koje opisuju ovu flašu vina.


• Waterkloof, Seriously Cool Cinsault, Stellenbosch, 2016

Još jedno vino iz jako cenjenog poseda. Napravljeno od starog, suvog grožđa. Ovo vino srednje jačine je najbolje arome kada se servira malo hladnije. Tada ispušta suptilne arome trešnje i borovnice. Kompleksno i puno života, veoma dobra alternativa za Beaujolais.

 

• Journey’s End, Bluegum Merlot, Stellenbosch, 2014

Dolazi nam iz brda Schapenberg u Stellenbosch-u, ručno kupljno grožđe vrši fermentaciju u buradima od nerđajućeg čelika. Potom se sok iz tih buradi prelije u buradi od 300 litara da vrši malolaktičku fermentaciju. Potom maturira u buradima koja su napravljena od miksture starih i novih Američkih i Francuskih hrastova celih 18 meseci.

I ako prva pomisao na ovu južnu zemlju nije vino, ova lista dokazuje kvalitet i egzotičnost juga. Vino u Africi se proizvodi od kada su je počeli „posećivati“ doseljenici u 17. veku. U 18. i 19. veku je vino iz Afrike bilo popularno u Evropi, ali u 20. veku je ovaj interes opao zbog tadašnjeg bojkota protiv južnoafričkog sistema. Od 1994. godine vina sa juga su ponovo poželjna u Evropi. Najveći broj vinskih regija je na samom jugu Afrike, odakle su navedena vina u ovom tekstu.

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Pratite nas

  

 

Google+