4 razloga zbog kojih treba da obratite pažnju na Bordeaux vina

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00

Bordeaux: to je reč koja često može zastrašiti, piše independent.co.uk, ali činjenica je da nema potrebe za strahom. Imam tu mnogo više od starih crvenih vina, treba samo naći način za razumevanje. U ovom tekstu ćemo razotkriti 4 ključna razloga koji dodaju kreativnost vinu iz ovog regiona i nadamo se da ćemo dati odgovor na jedno ili dva pitanja o vinima iz ove regije.


Prvo: Bordeaux bela vina su izvanredna
Nije sve u crvenom vinu, znate li to? U stvari, postoje neka apsolutno ukusna bela vina koja nam dolaze iz ove regije. Malo osnovnih činjenica, sorte grožđa koje čine ova bela vina mogu biti Sauvignon Blanc, Semillon, Muscadelle i Sauvignon Gris. Šanse su, ako vam se sviđa lep i oštar Novozelandski Sauvignon Blanc, volećete i ono što vam dolazi iz ove regije. Oštro, osvežavajuće, puno voća i pomalo kremasto. Postoji čitav spektar ukusa čineći Bordeaux bela vina veoma raznolikim.


Drugo: Pristupačne su cene
Suprotno onome što ljudi misle, Bordeaux nije samo kolekcija starih crvenih vina koja koštaju bogatstvo. Da, postoje i neke vinarije koje su ikonične, ali postoji i mnogo manjih proizvođača koji prave izvrsna vina za oko 900RSD – 2000RSD.


Treće: Uz njih se prave izvanredni kokteli
Da, dobro ste pročitali. Kupite bocu slatkog Bordeaux vina po pristupačnoj ceni i od te boce možete napraviti veoma ukusne koktele. Slatkoća ovih vina deluje kao osnova slična sirupu u koktelima, ali daju mnogo više ukusa i karaktera koktelima.


Četvrto: Ne morate čekati da ostare
Kako je tehnologija nastavila da se poboljšava i postaje dostupna vinarijama, tako na scenu dolazi i sposobnost da se Bordeaux vina piju mnogo mlađa nego kako je to bilo ranije. Prošli su dani starih flaša, prašnjavih. Uz pomoć tehnologije možemo brže stariti vina.


Ostalo je na vama, istražujte, uživajte.
 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Pratite nas

  

 

Google+