Vinoterapija kao jedinstveni izvor mladosti i lepote

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vino je piće koje je obeležilo svetsku istoriju i koje se već vekovima favorizuje u zemljama širom naše planete. Uživaoci ovog napitka su oni stariji i iskusniji, ali i mlađi koji tek počinju da otkrivaju čudesne tajne pića bogova. U našem narodu bez njega se ne može zamisliti nijedna proslava, religijski obred ili zdravica, a tu je i kada se obeležavaju rođendani, krsne slave ili Nova godina.

 

Međutim, vino svoju popularnost nije steklo nedavno, već su ga koristili i u njemu uživali mnogi antički narodi. Tako su čuvene egipatske, grčke i rimske lepotice koristile grožđe i vino za očuvanje svoje lepote i mladolikog izgleda kože. Za blagodeti soka od grožđa znali su i na francuskim dvorovima, te su ga često utrljavali u svoju kožu sa ciljem da joj povrate sjaj, mekoću i svežinu.

 

Magija čudotvornih sastojaka iz grožđa

 

U savremenom dobu postala su dostupna i različita istraživanja i analize koje su potvrdile sve ono što su drevni narodi samo pretpostavljali. Danas se sa sigurnošću može reći da sok od grožđa i ulje iz njegovih semenki poseduju brojne vitamine, minerale i antioksidanse koji su esencijalni izvor lepog izgleda kože. Njihova uloga u nezi jeste da kožu zaštite od nepovoljnih spoljašnjih uticaja i da čuvaju njen kolagen od oštećenja. Dokazano je da su antioksidanti iz ulja koštica grožđa toliko snažni da gotovo neutrališu delovanje slobodnih radikala koji su odgovorni za starenje kože. Čudotvorni sastojci grožđa postali sinonim za mladost i učinili da nam dočekpoznijih godina više ne pada toliko teško.

 

Šta je vinoterapija?

 

Kako je otkriveno da vino i grožđe imaju antiejdžing efekat, vrlo brzo se došlo na ideju da se oni koriste u preparatima i tretmanima koji će koži vratiti vlažnost, izbrisati bore i stimulisati stvaranje kolagena i elastina. Prvi velnes (wellness) centar sa vinoterapijom i ovakvom vrstom tretmana otvoren je još 1999. godine i bio je fokusiran na podmlađivanje kože lica i tela i održavanje dobrog zdravlja. Koristio je sve blagodeti plodova grožđa i vrhunskog vina kako bi svojim posetiocima obezbedio neprevaziđeno uživanje i oporavak organizma.

 

Tretmani od grožđa i vina

 

Wellnes centri specijalizovani za vinoterapiju koristili su sve delove plodova za izvođenje kozmetičkih procedura, ali i za izradu preparata. Tako su se od soka, ekstrakta, ulja i gnječenog grožđa pripremali pilinzi, kupke, oblozi, pakovanja i maske za lice. Naravno, tretmani su bili dopunjeni i različitim sortama vina, koje su se aplikovale spolja, ali da bi se pojačao njihov efekat preporučivala se i oralna konzumacija. Takođe, često su se pripravcima od grožđa dodavale i druge aktivne i blagotvorne sirovine, poput lekovitog blata, mineralne vode, meda, biljnih i eteričnih ulja.

 

Uživajte u vinu i budite zauvek mladi

 

Dakle, vino nije tu samo za povremena uživanja u prijatnim gutljajima, već i kad poželite da dugo zadržite svoj lep i mladalački izgled. Stoga, za dobrobit vašeg celokupnog duha i tela, posetite neki fini restoran, raspitajte se za kvalitetno crno vino sa geografskim poreklom i ispijajte ekstrakt bogova znajući da radite nešto baš dobro za sebe.

 
Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Pratite nas

  

 

Google+