Još jedna nagrada za srpsko vinarstvo

U bajkovitom ambijentu Žolnaji četvrti, prostoru koji je nekad bio fabrika čuvenog porcelana, a potom renoviran i pretvoren u čitav niz muzeja, galerija i kulturni centar grada Pečuja, na jugu Mađarske, održan je i ove godine događaj koji objedinjuje sve proizvođače vina od sorte grožđa portugizer – „Portugieser du Monde“.
U prvom delu događaja organizovano je takmičenje vina, u okviru kog je međunarodni žiri ocenjivao uzorke portugizera iz Mađarske, Austrije, Slovačke, Češke, Srbije itd. Portugizer iz Mačkovog podruma iz berbe 2014. je dobio srebrnu medalju!

Na organizovanom izlaganju vina Mačkov Portugizer je među gostima pobudio veliko interesovanje i dobio brojne pohvale. Posebno im se dopao miris bogat notama maline i ruže, svetla purpurna boja i voćne arome.
Ovo je samo još jedna u nizu potvrda kvaliteta i posebnosti vina koja dolaze iz Mačkovog podruma. Nagrađeno vino može se degustirati u svim boljim restoranima, prodavnicama, ali i u autentičnom fruškogorskom ambijentu vinarije u Irigu.
 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pratite nas

  

 

Google+