Prvih 25 godina Podruma Radovanović - umetnost prirode i znanja u boci

Pod sloganom “25 godina-umetnost prirode i znanja u boci”, Vinarija “Podrum Radovanović” obeležava četvrt veka svog postojanja.

Smešten na tromeđi Podunavlja-oblasti u kojoj vinova loza datira još iz trećeg veka, Pomoravlja-čija plodna zemlja daruje najkvalitetnije voćne plodove i Šumadije-centralnog dela Srbije, sa čijih visoravni struje “ruže” vetrova, Podrum Radovanović, od te 1990. godine, pa do danas, vrlo istrajno spaja geografsku raznolikost, tradiciju vinarstva započetu na lokalitetu Krnjeva još 1831. godine, te znanje i stručnost diplomiranog enologa Miodraga Radovanovića.

Ta umetnost prirode i znanja, učinila je ovu vinariju jednom od najboljih u zemlji, što potvrđuju, ne samo ljubitelji vina, već i brojna priznanja.

Poslednje je stiglo iz Italije, gde je na jedanaestom po redu ocenjivanju vina Emozioni dal Mondo, održanom u Bergamu, Cabernet Sauvignon Reserve Podruma Radovanović, proglašeno apsolutnim pobednikom.

Uz Veliku zlatnu medalju za Rezervu iz 2012. godine, još jednim zlatnim odličjem okitio se i Franc Cabernet Sauvignon iz 2013. godine, a vinarija Podrum Radovanović dobila je za svoja vina i priznanje Premio della stampa, koje dodeljuju novinari koji su pratili ovu manifestaciju.
Velika zlatna medalja iz Italije neće biti jedino što će krasiti Reservu iz 2012. godine. Tu je i nova etiketa za ovo vrhunsko vino, specijalno rađena u Italiji, koja će se naći samo na ograničenom broju boca.

Promotivna serija već je ugledala svetlost dana na Salonu vina, održanom 11-12. decembra u hotelu Hyatt u Beogradu, a jedna od prvih boca sa novom etiketom poklonjena je Sergeju Lavrovu, ministru inostranih poslova Rusije, nakon samita OEBS-a u Beogradu.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pratite nas

  

 

Google+