Do kraja sveta zbog premijum vina

Osoben pečat, jedinstveni ton i aromu saželi su se u vinu TIPIK, premijum vinu vinarije Do kraja sveta iz Kovilja. Ova Bordovska kupaža je kombinacija vinograda i teroara Južne Srbije, srpskog i francuskog barika, te vrhunske tehnologije i znanja. Takođe, vlasnici ove Vinarije ističu da je TIPIK i kruna devet godina postojanja vinarije Do kraja sveta sa jedne ali i posveta Milošu Miliću, jednom od vlasnika Vinarije, sa druge strane.

Kada je reč o vinariji Do kraja sveta, sva njihova filozofija u pravljenju vina može da se sažme u jednu reč, a ona je kvalitet iznad i pre svega, dok je vino TIPIK kruna tog kvaliteta. Baš iz tog razloga urađena je ograničena količina vina na produženom odležavanju, a upakovana je serija od 400 magnum boca, zbog čuvanja i već pomenutog produženog odležavanja.

Kvalitet u TIPIK-u daje kupaža dva, prema reakcijama tržišta, impresivna premijum vina vinarije Do kraja sveta i to vina Selection Cabernet Sauvginon 2008. Ovo je crveno vino, krv crvene boje. Na nosu dominiraju arome crne ribizle i kupine, sa dobro ukombinovanim barikom. Što se vino duže razvija, slojevito se razvijaju arome kafe i kedrovine. Vino je snažno, mesno i puteno, sa izuzetnim potencijalom za odležavanje. Tanini su dobri, zreli i umereno robusni. Zbog svoje aromatičnosti i punoće, potrebno ga je dekantirati pre posluživanja. Drugo vino koje ulazi u ovu Bordovsku kupažu je vino Selection Merlot 2008. Ovaj premijum Merlot je intenzivne rubin crvene boje. Posle prve imresije i naglašenih aroma barika pred nama se otvara spektar voćnih aroma-tamnog bobičastog voća, a posebno zrele trešnje utopljenih u neverovatno intenzivnim tonovima belgijske crne čokolade. Vino je punog tela, jako i energično.

Spojem ova dva premijum vina, u idealnoj razmeri, vinarija Do kraja sveta dobila je TIPIK-TIPIK je suvo crveno, vrhunsko vino za koje se sa pravom može reći da je bogato. Ukus je pun i zaokružen, tanini sveprisutni u svom baršunastom sjaju, nos i nepce su ispunjeni brojnim, lepo definisanim crnim voćem. Ni govora o džemu, već je to puna šaka raznih bobica, zrelih plodova, trešanja, šljiva, borovnica i tek po neka šumska jagoda. Izuzetno se lepo slaže sa biftekom, ramstekom, uz jagnjetinu, sa pastama i mesom u sosu od crvenog vina. Vino ima puni kapacitet za odležavanje, te ako ste u mogućnosti ostavite ga u arhivu, jer će svoj pun kapacitet tek pružiti.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Pratite nas

  

 

Google+